Atok Hartanah

Posting Terkini

Wajib Tahu Tentang Pinjaman LPPSA

Anda ada soalan yang anda nak tahu tentang pembiayaan perumahan dari LPPSA? Jom baca dan dapatkan info kat sini Adakah LPPSA membenarkan permohonan pembiayaan perumahan untuk membeli rumah kedai? Permohonan pembiayaan untuk membeli rumah kedai dibenarkan dengan syarat rumah kedai tersebut mempunyai ciri-ciri rumah kediaman iaitu mempunyai fungsi dan struktur […]

DILEMA EJEN HARTANAH

Hasil Tinjauan dan pengalam di Dalam industri Hartanah Malaysia. Ramai leader sibuk mencari ejen untuk duduk dibawah mereka tapi kebanyakan dari leader leader ini hanya tinggalkan ejen ejen mereka setelah mereka mendaftar masuk di bawah mereka. Mereka hanya mengharapkan agar ejen ejen mereka tu mampu buat sales atau jualan demi […]

Kelayakan Pinjaman Perumahan LPPSA

# Kelayakan Pinjaman Perumahan LPPSA Mungkin ada segelintir kawan kawan kita dari kakitangan kerajaan yang masih tak tau tentang kewujudan Pinjaman Perumahan LPPSA dan Kelayakan Pinjaman Perumahan LPPSA yang diberikan istimewa untuk kaitangan kerajaan dan Badan Berkanun Terpilih saja. Jom kita kongsi kelayakan pinjaman lppsa Tak kisah la ada yang tahu atau ada […]

#Tip Hiasan Dalaman Ruang Tamu Kecil

Tips Hiasan Dalaman Ruang Tamu Kecil Untuk Kelihatan Lebih Luas Tak ramai mampu nak renovate rumah untuk jadikan rumah tu lebih besar dan luas ikut citarasa kita. Apatah lagi  nak beli rumah banglo atau condo yang besar masa sekarang ni yang mana harga pasaran rumah meroket naik,kan? Tapi selera nak […]

Tips Membeli Rumah Untuk Orang Nak Pencen

Tips Membeli Rumah – Untuk Orang Nak Pencen   Mungkin ada yang tak tahu yang orang nak pencen pun boleh beli rumah. Yelah, dah bertahun hidup dalam quaters dan fokus dengan kerja sampai terlupa nak beli rumah untuk pencen masa nanti,kan. Jom saya kongsikan Tips Membeli Rumah untuk orang yang dah […]

Perjanjian Sewa Rumah

Bagi yang pernah menyewa rumah, kita mesti pernah dapat satu dokumen yang kita perlu sain sebelum masuk rumah yang kita sewa, betul? Apa sebenarnya yang kita sain tu? Apa gunanya kita sain agreement tu? Pada yang dah lupa saya share balik ye, Sebenarnya yang kita sain tu adalah surat Perjanjian […]

Kelayakan Pinjaman Perumahan Kerajaan

Ramai kakitangan kerajaan yang nak beli rumah tapi masih ada yang tak tahu tentang kewujudan LPPSA Lembaga Pinjaman Perumahan Penjawat Awam sebagai institusi pinjaman perumahan untuk kakitangan kerajaan. Saya pun pernah juga jumpa dengan kakitangan kerajaan yang nak beli rumah dan mereka lebih memilih bank lain dari pinjaman LPPSA untuk […]

Saya Nak Jadi Pelabur Hartanah

Saya Nak Jadi Pelabur Hartanah… Bila sebut je perkataan pelaburan hartanah ramai yang terbayang duit berkepok-kepok masuk dalam bank tu setiap bulan kan? Tapi macam mana nak melabur dalam hartanah dengan modal permulaan yang minimum? Percaya tak kalau saya kata nak mula jadi pelabur hartanah tak perlu duit banyak untuk […]

Apa Yang Menarik Di Teluk Intan

Bila kita dengar nama Teluk Intan dah terbayang menara condong yang besar kat tengah-tengah Bandar Teluk Intan, kan? Ada rahsia lain yang berlaku kat Teluk Intan yang ramai orang perpusu-pusu ke sana. Teluk Intan sekarang dah tak sama dengan Teluk Intan yang kita pernah kenal 10 tahun dulu. Kepesanan pertumbuhan kemajuan […]

Jenis Hartanah Mana Yang Sesuai Untuk Melabur ?

Hartanah mana yang sesuai untuk melabur, rumah baru atau rumah subsale? Mesti kita tertanya-tanya jenis hartanah mana yang sesuai untuk melabur,kan? Bila dah ada kemampuan untuk melabur hartanah ni baik diteruskan sebab pelaburan hartanah pelaburan yang lebih menguntungkan.   Tapi macam mana nak tau pelaburan hartanah mana yang menguntungkan? Under-con […]

DAPATKAN NOTIFIKASI ATOKHARTANAH.COM DI FACEBOOK

Atok Hartanah facebook-messenger