Rumah

Showing Category: Rumah

#Tip Hiasan Dalaman Ruang Tamu Kecil

Tips Hiasan Dalaman Ruang Tamu Kecil Untuk Kelihatan Lebih Luas Tak ramai mampu nak renovate rumah untuk jadikan rumah tu lebih besar dan luas ikut citarasa kita. Apatah lagi  nak beli rumah banglo atau condo yang besar masa sekarang ni yang mana harga pasaran rumah meroket naik,kan? Tapi selera nak […]

Tips Membeli Rumah Untuk Orang Nak Pencen

Tips Membeli Rumah – Untuk Orang Nak Pencen   Mungkin ada yang tak tahu yang orang nak pencen pun boleh beli rumah. Yelah, dah bertahun hidup dalam quaters dan fokus dengan kerja sampai terlupa nak beli rumah untuk pencen masa nanti,kan. Jom saya kongsikan Tips Membeli Rumah untuk orang yang dah […]

Kelayakan Pinjaman Perumahan Kerajaan

Ramai kakitangan kerajaan yang nak beli rumah tapi masih ada yang tak tahu tentang kewujudan LPPSA Lembaga Pinjaman Perumahan Penjawat Awam sebagai institusi pinjaman perumahan untuk kakitangan kerajaan. Saya pun pernah juga jumpa dengan kakitangan kerajaan yang nak beli rumah dan mereka lebih memilih bank lain dari pinjaman LPPSA untuk […]

Saya Nak Jadi Pelabur Hartanah

Saya Nak Jadi Pelabur Hartanah… Bila sebut je perkataan pelaburan hartanah ramai yang terbayang duit berkepok-kepok masuk dalam bank tu setiap bulan kan? Tapi macam mana nak melabur dalam hartanah dengan modal permulaan yang minimum? Percaya tak kalau saya kata nak mula jadi pelabur hartanah tak perlu duit banyak untuk […]

Apa Yang Menarik Di Teluk Intan

Bila kita dengar nama Teluk Intan dah terbayang menara condong yang besar kat tengah-tengah Bandar Teluk Intan, kan? Ada rahsia lain yang berlaku kat Teluk Intan yang ramai orang perpusu-pusu ke sana. Teluk Intan sekarang dah tak sama dengan¬†Teluk Intan yang kita pernah kenal 10 tahun dulu. Kepesanan pertumbuhan kemajuan […]

Jenis Hartanah Mana Yang Sesuai Untuk Melabur ?

Hartanah mana yang sesuai untuk melabur, rumah baru atau rumah subsale? Mesti kita tertanya-tanya jenis hartanah mana yang sesuai untuk melabur,kan? Bila dah ada kemampuan untuk melabur hartanah ni baik diteruskan sebab pelaburan hartanah pelaburan yang lebih menguntungkan.   Tapi macam mana nak tau pelaburan hartanah mana yang menguntungkan? Under-con […]

Buat Duit Dengan Rumah Sewa

Siapa sangka kita mampu buat duit dengan rumah sewa? Kebanyakan pandangan orang, rumah yang kita beli hanya untuk tinggal saja, paling-paling kuat pun nak wasiatkan pada anak atau isteri bila kita dah takde nanti. Peluang ni dah banyak direbut oleh orang lain, dah bertahun-tahun berlaku depan mata kita, cuma kita […]

Cara Membeli Rumah Dengan Gaji Kecil

#Rahsia: Cara membeli rumah dengan gaji kecil Ramai yang nak beli rumah tapi tak tau macam mana nak beli tanpa keluarkan kos yang tinggi untuk bayar deposit dan segala kos peguam dari S&P / SPA dan transfer nama. Bila ada rumah dan skim yang best tapi bayaran bulanan tinggi pula […]

3 Kelebihan Ada Rumah Sendiri

Bila ditanya pasal rumah semua akan jawap, rumah memang satu keperluan dan sangat penting..   Tapi berapa ramai yang tau tentang kelebihan ada rumah sendiri? Bila di tanya dah ada saving ke untuk beli rumah sendiri, terus terang la ramai akan cakap masih lagi belum cukup. Sampai bila nak cukup […]

DAPATKAN NOTIFIKASI ATOKHARTANAH.COM DI FACEBOOK

Atok Hartanah facebook-messenger