3 Kelebihan Ada Rumah Sendiri

Bila ditanya pasal rumah semua akan jawap, rumah memang satu keperluan dan sangat penting..

 

property-investment

Tapi berapa ramai yang tau tentang kelebihan ada rumah sendiri?

Bila di tanya dah ada saving ke untuk beli rumah sendiri, terus terang la ramai akan cakap masih lagi belum cukup.

Sampai bila nak cukup kalau masih lagi nak cari rumah yang diluar kelayakan kita.

Kalau macam tu sampai ke tua lah akan menyewa. Mungkin ramai yang akan bercakap mengikut emosi sekarang “Biar aku menyewa rumah je sampai ke tua” tapi sedar ke kita mampu ke nak bayar sewa tu lagi bila kita tua nanti?

Apa nasib anak-anak kita nanti? Nak biarkan diaorg merempat lepas kita pejamkan mata?

Jom atok share sikit pasal apa kelebihan ada rumah sendiri

1. Kediaman

Sebagai tempat berteduh untuk ahli keluarga dan memastikan keselesaan dan kebajikan mereka terjaga

2. Pelaburan

Ini part paling best, sebagai pelaburan sebelum kita memiliki rumah idaman

3. Security

Sebagai jaminan masa depan. Kita tak boleh jangka bila masa kita perlukan duit sama untuk kos belajar anak-anak atau kos perubatan yang semakin tinggi setiap tahun.

 

Sebenarnya bukan ramai yang tak mampu beli rumah sendiri tapi tak tau cara beli rumah.

Jom Kongsi Blog AtokHartanah.com
atok
atok

No Comments

Write a Reply or Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *


DAPATKAN NOTIFIKASI ATOKHARTANAH.COM DI FACEBOOK

Atok Hartanah facebook-messenger